Blog

A striking curved wall swells up three stories of a house in Taipei by Yuan Architects

If you

design

#architecture
#Mountains
#Wood

February 23, 2021

Grace Ebert

All images via Yuan Architects

Nestled in the mountainous region of Taipei’s Xindian district is a new home from Yuan Architects this reflects the stately landscape outdoors. In the “Lan villaThe international design firm built a central, curved wall that sweeps upward as it follows the two flights of stairs from the ground floor to the ceiling. It mimics the moving landscape that can be viewed through the large glass windows on the rear facade.

The striking enclosure is wrapped in wooden slats and extends over all three floors of the 2,390 square meter house. It has a kitchen, dining area and large terrace on the first level, a main entrance and mezzanine on the second level, and bedrooms on the top floor level. The curved wall “represents the flow of life through an architectural structure,” says the company in a statement about the project. “As a collector of seasonal changes in the open air as well as an interface to the living space, the wall reflects every variation of light and color on the rolling hills and accordingly throws different light colors into the living space.”

To take a virtual tour of the house below, and see more photos of the elegant, swelling feature on Yuan Architects’ website. You can also follow the company’s work Instagram. (over Design boom)

If you

#architecture
#Mountains
#Wood

Are such stories and artists important to you? To become something Colossal member and support independent art publishers. Join a community of like-minded readers who are passionate about contemporary art and support ours Interview series, get access to partner discounts and much more. Join now!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *